Frågor och Svar

TÄVLINGAR- FRÅGOR OCH SVAR

  Är du intresserad av att börja tävla? Läs gärna informationen nedan.

VANLIGA FRÅGOR


Hur vet jag om mitt barn kan börja tävla? Fäkttränare kan avgöra när en fäktare är redo att tävla. Om barnet inte känner sig redo eller inte vill tävla är de bäst att vänta till nästa tävling eller nästa säsong. 


Var kan man hitta tävlingskalendern? Alla svenska tävlingar som kräver licens finns på Fencing.se 

Under varje tävling finns det en inbjuda med information om t.ex. tävlingsdatum, sista anmälningsdatum, startavgift, arrangörer och även kontakt person vid sjukdom. 


Hur löser man tävlingslicens? Via Fencing.se kan man skapa ett konto, skapa profil samt beställa tävlingslicens. OBS! att vissa licenser kan ta upp några dagar innan de visas i systemet, varför det är viktigt att redan i början av varje säsong lösa in licens om man tänker tävla. Titta gärna på videon om hur man löser licens.  Licens och tävlingsanmälan - Svensk Fäktning (fencing.se)


Hur anmäler man sig till en tävling där licens krävs? Efter överenskommelse med fäktränare kontaktar fäktare eller föräldrar till fäktare vår kassor Maria Nygårds kassor@saltisfencing.com för anmälan. Information som behövs vid anmälan inkluderar namn på fäktare, kategori fäktare skall tävla i (t.ex. U13, U15), fäkthand (höger eller vänster) och bekräftelse på att fäktare har löst tävlingslicens för säsongen. Maria  sedan anmäler fäktare till tävlingen via ett system som heter Ophardt.

Fäktaren är dessutom ansvarig att Swisha Maria startavgift enligt tävlingsinbjudan. Vissa tävlingar kräver betalning klubbviss därför är det viktigt att vid anmäla betala startavgiften. Har man inte möjlighet att betala klubbviss kan man ibland betala på plats men mot en högre avgift. OBS! Under Corona pandemin tas ej emot kontant. Vänligen respektera sista betalningsdatum för att underlätta arbetet för kassören. 


Vad kostar det att tävla? Startsavgift hittar man i tävlingens egna tävlingsinbjudan. I visa fall och beroende på antal fäktare från vår klubb kan man även behöva finansiera och betala domare. Domaravgift är 2000kr per dag.

När kan man anmäla sig till tävlingar? En del tävlingar har sista anmälningsdatum 10 dagar före tävlingen. För att underlätta anmälan obsevera att SIF har sista anmälningsdatum tre dagar före det i inbjudan angivna datumet.  


Vad händer om man missar tävlingens sista anmälningsdatum? Det finns ingen möjlighet att efteranmäla sig.


Vad händer om man blir sjuk och inte kan tävla? Vid sjukdom eller förhinder behöver du som fäktare avanmäla dig direkt till tävlingsarrangörerna. Informationen och regler finns också med under tävlingsinbjudan. Det kan dessutom vara bra att vara med i klubbens Whats App grupp för att snabbare kommunicera med fäkttränaren och meddela om eventuella forhinder. 


Vad händer med startavgiften om man blir sjuk? Man får tyvärr inte startavgiften tillbaka.